با وجود آنكه جمعه گذشته، سران «1+5» در لندن اعلام كردند كه بسته مشوق تازهاي را به ايران پيشنهاد خواهند كرد، رئيس سازمان جاسوسي انگليس قصد دارد براي بحث درباره ايران با رئيس «موساد» گفتوگو كند.
همزمان روزنامه «تايمز» انگليس مدعي برنامه چني براي حمله به آنچه كمپهاي آموزشي ايران براي شبهنظاميان عراقي خوانده، شده است.
به گزارش سرويس بينالملل «» به نقل از «تايمز»، «سر جان اسكارلت»، رئيس نيروهاي «MI6» انگليس، قصد دارد در اين ماه و همزمان با ايجاد روابط نزديكتر بين بريتانيا و موساد، براي ديدار از سازمان اطلاعاتي اسرائيل به اين كشور سفر كند.
برنامه اتمي ايران، يكي از مهمترين محورهاي اين سفر اعلام شده كه هدف اصلي آن، تقسيم اطلاعات بوده و مقامات اسرائيلي، آن را يك «گفتوگوي استراتژيك» خواندهاند. اين روابط، ادامه روابط و همكاريهاي قديم «MI6» و «موساد» است كه هر دوي آنها، داراي شبكههاي جاسوسي گستردهاي در خاورميانه هستند.
اسكارلت 59 ساله در اين سفر، گزارشي از «مير داگان» 63 ساله، رئيس «موساد» درباره آخرين اطلاعات در زمينه برنامه اتمي ايران دريافت خواهد كرد.
ادعا شده اسرائيل در جمعآوري اطلاعات در داخل ايران با پيشرفتهاي غيرمنتظرهاي روبهرو شده است. اين در حالي است كه برنامه اتمي ايران مورد نظارت بازرسان آژانس بينالمللي انرژي اتمي است.
برنامه اتمي ايران، همچنان يكي از نگرانيهاي روزافزون اسرائيل، به ويژه پس از انتشار گزارش سازمانهاي اطلاعاتي آمريكا در دسامبر گذشته، مبني بر توقف برنامه سلاحهاي اتمي ايران است.
يكي از منابع ادعا ميكند، اطلاعات جديد در راستاي همان اطلاعاتي است كه باعث كشف نيروگاه نيمه كاره سوريه در سپتامبر گذشته و سپس نابودي آن به دست نيروي هوايي اسرائيل شد.
مقامات اسرائيلي بر اين باورند كه آمريكا، به زودي گزارشهاي خود درباره برنامه اتمي ايران را بازبيني خواهد كرد.
هفته گذشته در جريان گفتوگوهايي درباره خاورميانه، «تزيپي لويني»، وزير امور خارجه اسرائيل، گزارشهايي را به «گوردن براون» و «ديويد ميلي بند»، نخستوزير و وزير امور خارجه انگليس داد. پيش از اين ديدار، مقامات اطلاعاتي اسرائيل كه براي دادن اطلاعات جديد به آمريكا رفته بودند، هم به لويني پيوستند.
برخي بر اين باورند كه اگر اسرائيل، قصد حمله نظامي به ايران را داشته باشد، خواستار تضمين حمايت ديپلماتيك از سوي انگليس و واشنگتن است، چرا كه امكان دارد باعث درگيري گسترده در خاورميانه شود.
«ايهود باراك»، وزير دفاع اسرائيل، هفته گذشته اعلام كرد: ما به شدت در حال كار كردن روي ايران هستيم. درباره اين كشور هيچ گزينهاي نبايد حذف شود، اما هماكنون بهترين راه، گفتوگوست.
در همين حال روزنامه «تايمز» ـ چاپ لندن ـ مدعي شد: منابع اطلاعاتي غربي هفته گذشته اعلام كردند كه آمريكا در حال بررسي طرحهايي براي حمله به كمپهاي آموزشي شورشيان عراق در ايران در صورتي است كه سپاه پاسداران تلاش براي ايجاد بيثباتي در عراق را افزايش دهد.
يكي از اين منابع گفت: آمريكاييها به شدت از دخالتهاي نيروهاي قدس، وابسته به سپاه پاسداران، در عراق و آموزش نظاميان شيعه عراقي و قاچاق سلاح به داخل اين كشور ناراحت و خشمگين است.
به رغم جنگطلبيهاي «ديك چني»، دولت آمريكا از زمان جايگزين شدن «رابرت گيتس» به جاي «دونالد رامسفلد» در وزارت دفاع در سال 2006، طرحهاي حمله را در بايگاني گذاشته است.
يكي از منابع ميگويد: اگر وضعيت بصره باز هم به روزهاي نبرد بازگردد كه آمريكا آن را مرتبط با دخالتهاي ايران و نيروهاي قدس ميداند، آنگاه آمريكا قصد دارد حملهاي را به كمپهاي آموزش نظاميان در مرز خوزستان انجام دهد.
هرچند فرماندهان آمريكايي به شدت مخالف حمله به تأسيسات اتمي ايران هستند اما معتقدند حمله به كمپهاي آموزشي نيروهاي شيعه، پيام محكم و هشداري جدي به ايران است. مقامات انگليسي بر اين باورند كه ارتش آمريكا در نشان دادن نقش ايرانيان در عراق كمي اغراق كرده است اما معتقدند كه سپاه پاسداران، نفوذ بسياري را بر گروههاي راديكال تحت فرمان مقتدي صدر دارد.
شبكه تلويزيوني «C.B.S» نخستين بار در هفته گذشته از وجود چنين طرحهايي خبر داده بود. رسانههاي آمريكايي بيان مشخص از هدف احتمال اين حملات نداشتند و بعضي از آنها تأسيسات اتمي را هدف احتمالي اين حملات اعلام كرده بودند.
به گفته منابع اطلاعاتي، حملهاي به تأسيسات اتمي ايران صورت نخواهد گرفت و در صورت انجام اين حمله، هدف، كمپهاي آموزشي است تا هشداري جدي به ايران داده شود.
به نظر ميرسد آنچه هنوز انگليسيها را آزار ميدهد، اخراج آنان از بصره، پس از صرف هزينههاي مالي و جاني گسترده در عراق است. اين ادعاها در حالي مطرح ميشود كه حتي درگيري بصره نيز با رايزنيهاي ايران پايان يافت.