نمايندگان روحاني مجلس هفتم با اعتراض شديداللحن نسبت به اظهارات محمود احمدينژاد در جمع طلاب مشهد، خواستار واكنش حوزههاي علميه و مراجع تقليد به اين سخنان شدند.
به نوشته روزنامه «كارگزاران»، انتقادات نمايندگان معمم از ابتداي جلسه علني روز گذشته آغاز شد كه بعضا با تشكيل تجمعات چندنفره در صحن علني مجلس اظهاراتي را در ميان خود رد و بدل ميكردند. اين اعتراضات محدود به صحن علني نبوده و با پيگيري در راهروهاي پارلمان معلوم شد روحانيون مجلس نسبت به اظهارات اخير محمود احمدينژاد در جمع طلاب مشهد كه دوشنبهشب از صداوسيما پخش شد، معترض هستند. احمدينژاد در اين جلسه سخنراني گفته بود: «امام زمان دارد جهان را مديريت ميكند و ما داريم ميبينيم دست هدايت آقا امام زمان در همه امور كشور نمايان است».
علي عسگري، نماينده مشهد و مخبر فراكسيون حزبالله مجلس، اولين نماينده معممي بود كه به اظهارات احمدينژاد واكنش نشان داد و گفت: «مطمئنا اگر در آن جلسه در جمع طلاب روحانيون بلندپايه و يا آيتالله طبسي (توليت استان قدس رضوي) حضور داشتند اين اظهارات را بدون پاسخ نميگذاشتند».
عسگري ادامه داد: «من وظيفه رئيسجمهور را نظريهپردازي و دخالت در امور ديني نميدانم اما مشخص نيست ايشان چرا سعي دارند در امور ديني نظريهپردازي كنند».
وي با انتقاد از اظهارات احمدينژاد در خصوص مديريت امور كشور توسط امام زمان(عج) تصريح كرد: «شاهد هستيم آقاي احمدينژاد نحوه مديريت خود در كشور را مديريت آقا امام زمان به اذهان القا ميكنند. خوب نيست بگوييم اگر مديريت آقا امام زمان اين است بايد متصديان حوزه و دين چارهانديشي و درمان كنند».
عسگري به احمدينژاد توصيه كرد: «بهتر است ايشان پاسخگوي مسائل مبتلابه جامعه مانند گراني و تورم باشد و تكيهگاهشان بر عرش نباشد، زميني فكر كنند و به مديريت امور اجرايي بپردازند».
نماينده مشهد ادامه داد: «مردم از رئيسجمهور انتظار تضعيف امور ديني را ندارند، اساتيد اخلاق و نظريهپردازان بحمدالله در حوزهها زياد هستند و ميتوانند پاسخگوي مسائل ديني باشند. ايشان به رفع مشكلات اقتصادي مردم بپردازند».
احمدينژاد در جلسه سخنراني در جمع طلاب مشهد گفته بود: «قضيه دانشگاه كلمبيا مگر چيزي جز مديريت امام زمان بود؟ آنها در سه مرحله سه دام گذاشته بودند براي ما. مرحله اول در فرودگاه بود كه ميگفتند نرو، قرار است هواپيما را مصادره كنند. مرحله دوم در دانشگاه كلمبيا و استقبال سرد سرويس دانشگاه بود كه انتظار داشتند ما كنار بكشيم و برويم. مرحله سوم هم همان توهينها بود كه 28 دقيقه بدترين حرفها را به ما زدند. خوبش اين بود كه در آخر گفتند حالا به مزخرفات اين آقا گوش ميكنيم. آنها ميخواستند كه من تعادل عصبي خودم را از دست بدهم و همانجا بروم، ولي من خنديدم و سخنراني هم كردم و ديديد كه گفته شد 500 ميليون بيننده داشته است. اين چيزي جز مديريت آقا امام زمان است؟»
عسگري با اشاره به برخي اظهارات احمدينژاد گفت: «اميدواريم پخش اين سخنان از شبكه تلويزيوني اثر داشته و منجر به چارهانديشي در حوزههاي علميه و نزد علما شود».
حجتالاسلام سيدمهدي طباطبايي نيز سخنان احمدينژاد را بسيار بد و غيرقابل دفاع توصيف كرد. او كه برخي از جملات احمدينژاد را يادداشت كرده بود، يادداشت خود را اينگونه براي خواند: رئيسجمهور با تمام قداستي كه از خود ابراز ميدارد به خود اجازه داده بگويد «در طول تاريخ همواره به انحاي مختلف امورات جهاني را امام زمان اداره كرده است.» يا در جايي ميگويد: «همه شياطين عالم از اول تاريخ به دنبال اين بودند كه چنين پيوندي رخ ندهد».
طباطبايي ادامه داد: در واقع آقاي احمدينژاد خود را جزو پيوندشدگان با آقا امام زمان ميداند، در حاليكه ما در دعاي شعبانيه ميخوانيم: خدايا، ما را به نحوي قرار ده كه مورد لطفت باشيم؛ نه اينكه مدعي باشيم اين پيوند رخ داده است.
به گفته طباطبايي، اينگونه اظهارنظر در مورد امام زمان موجب بياعتمادي جوانان ميشود زيرا ممكن است تصور شود تمام معضلات فعلي كه به دست مجريان رخ ميدهد با هدايت امام زمان است.
طباطبايي سپس احمدينژاد را مورد كنايه قرار داد و گفت: البته اگر لطف الهي نبود حضرتعالي (رئيسجمهور) با آن همه گفتار غيرواقعي نميتوانست به اين قدرت ادامه دهد.